PROGRAM 1999
Agneta Engström and her Lads of Joy
Baker Boys
Chorus Mix
Claes Hjalmarssons Trio
Evergreenkvintetten
Gilbert
Jesper Thilo
Peoria Jazzband
River Boat Band
Riverside Jazz Band.
Rolf "Gullis" Nilsson
XL-big Band

ÅHUS HAPPY JAZZ PROGRAM 1999
Fredag 9/7
Slottsruinen 18.45
Gilberts
Evergreenkvintetten
Aoseum 21.30
Agneta Engströms Lads of Joy
Lördag 10/7
Flod Jazz turer 14.00
med River Boat Band
Kantarellen 19.30
Claes Hjalmarssons Trio,
Peoria Jazz Band
Baker Boys med Jesper Thilo

SPONSORER
A&A Läkarservice
AB KVM
Alternativdörrgruppen AB
Bestfoods Nordic AB
Bohlins Grafiska
BPA Syd El AB
Cederblads Rev. byrå
Conform AB
ELIKAB
Elpoolen AB
Fasab
Festo AB
GRB Bygg AB
Klingstedt & Co Reklambyrå
Knauf Danogips GmbH
Kristianstads Måleri

Lindström AB Byggnadsfirma
Mattshopen AB
Nilsson Elektriska AB
PEAB Syd AB
RA-Byggen
Restaurang Belle Epoque
Rolf Nilsson Guldsmedsaffär
Rörmontering AB
SET Aukt Revisorer
Skooghs Bygg AB
SMAB-Måleri
Sture Bröd
Träbolaget-Optimera
Uulas
ÅF INST
Åhus Strand

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1999.

Vid årsmötet 99.03.07 beslutades en ändring av stadgarnas paragraf 2, val av styrelse, så att en förskjutning av styrelseledamöternas mandatperioder erhålles.
Föreningen har under 1999 haft 210 medlemmar.
Styrelsen har under året bestått av Björn Johnfors ordförande, Göran Ragnarsson sekreterare, Ulf Lundgren kassör, Tommy Nilsson marknadsföring, Enrico Giannini artist-och medlemsservice,Jan Nilsson och Lennart Arvidsson ledamöter samt Lars Jernryd suppleang.
Året startade med besök av legendariske Jan Allan som tillsammans med Håkan Ceacar tenorsax och Jazz Unite från Musik i Blekinge gav en underbar konsert på Aoseum.. Jan Allan var full av beröm över Aoseum som ett rum han skulle önska att bo i, vilket också kom fram i hans lyriska trumpetspel väl kompletterat av alltid intressante saxofonisten Håkan Ceacar. En lyckad kväll .
Vid årsmötet den 6 mars hade vi besök av Sven Bjärstedts kvartett
med förutom Sven på piano. Håkan Ceacar tenorsaxofon,Per Ekman bas och Pelle "Trazan " Jonasson på trummor. Verkligen en mycket kompetent grupp på alla händer där speciellt Svens pianospel gladde.
Torsdagen den 8 april var det så dags för Åhus-konstellationen Åhus Swing Orkester att intaga scenen på Aoseum. En grupp bestående av gamla ringrävar från L Big Band och Kristianstads Storband som vill bevara 50- och 60 talets dansmusik nämligen Swingen och Västkustjazzen. Det bjöds på idel pärlor från Ellingtons - Basies- Millers - och Goodmans repertoarer. Bandet har duktiga solister på alla stämmor.
Åhus Happy Jazz avhölls 9 - 10 juli i strålande väder. Fredagskvällen inleddes med konsert på Slottsruinen. Först ut var det ungdomliga Åhus bandet Gillberts som bara blir bättre och bättre .Där efter framträdde
Evergreen Kvintetten från Olofström med, just det, evergreens från 50-talet vilket uppskattades av den äldre publiken.
Därefter flyttade vi i den blå skymningen till Aoseum där Agneta Engström och hennes Lads of Joy gav en Billy Hollyday inspererad natt- konsert. Hon sjunger med värme och stor stilkänsla. Agneta och hennes " glädje pojkar "gjorde stor succe . Bandet har flera goda solister. Den begeistrade publiken lockade fram extranummer på extranummer och drog sedan hemmåt i sommarnatten mycket nöjda .
Lördagen inleddes med två överfyllda flodbåtsturer där River Boat Band gav allt .
Huvudföreställningen på Happy Jazz Schenen på Kantarellen startades upp med mjuk piano jazz av Claes Hjalmarssons trio. Därefter intog Peoria Jazz Band från Göteborg schenen och blev snabbt publikens favorit.Bandet , väl renomerat från ett flertal framträdande i New Orleans och Cicago, gav allt, en verklig höjdpunkt. Vi hoppas att även 2000 kunna bjuda på denna goda karamell.
Så var det dags för Baker Boys med Nicklas Fredin och Jesper Thilo som gav en omväxlande konsert.Bästa partierna var när Jesper och Nicklas spelade ihop. Båda är stora solister men de överglänstes nästan av den portugisiske pianisten Olivie Antunes en 25 årig virutos , vad månde bliva!?
Åhus Happy Jazz besöktes av uppskattningsvis 600 nöjda jazzdiggare .
Söndagen den 16 oktober hade vi besök av XL Big Band och kören Corus Mix i en fullsatt Åhus Maria kyrka. Det blev en underbar hyllning till Duke Ellington . XL Big Band går från klarhet till klarhet och lät bättre och tätare än någosin. Kören, som turnerat i bl a Ungern och Amerika, klingade fint på bandets ljudmatta. Lotta Hedberg och bandets solister bidrog till att ytterligare höja betyget . Suveränt Bra !!
Året avslutades med ett celebert besök från Göteborg - Riverside Jazz Band - ett av västkustens mest kända och äldsta band startat 1969.Dixie, Swing och Blues med fint gung och dynamik . Sång i Papa Bue stil av bandledaren och trumpetaren Bertil Hansson. Så avslutades jazzåret 99 i samma goda jazz feeling som det började.
Vi i styrelsen tackar alla våra medlemmar och framför allt våra trogna sponsorer för det stöd Ni givet oss under det gångna året och tar satts in i det nya Milleniet med målet att fylla 2000 med god jazz i Åhus .

Styrelsen Jazz i Åhus 1999
Björn Johnfors
Göran Ragnarsson
Ulf Lundgren
Tommy Nilsson
Enrico Giannini
Jan Nilsson